BLOG


6.3. 2024

Krevní testy: Proč jsou ve výživě důležité? A co vám můžou odhalit?

Krevní testy by měly být základem každé nutriční spolupráce. Jsou důležitým nástrojem pro posouzení celkového zdraví a nutričního stavu jedince. Z nutričního pohledu nám také umožňují identifikovat případné nedostatky vitaminů, minerálních látek a dalších živin nezbytných pro optimální fungování organismu. Proč je podstoupit a co vám můžou prozradit?

7.2. 2024

Nikola Fisková: ztráta menstruace a sportovní výživa osobním pohledem nutriční specialistky

Nikola Fisková a její cesta k výživě a profesi, v níž dnes dnem i nocí působí, jak už je u našich výživářek zvykem, nebyla jednoduchá. Naopak, byla místy bolestivá. Ale jak sama Niky říká, ze své špatné zkušenosti si vzala jen to pozitivní a i díky tomu je dnes tím, kým je.

24.1. 2024

Co si odnášíme z roku 2023? A co se chystá na 2024?

Co si ze starého roku odnáší Markéta a její tým? Naše výživářky vám ukážou, že si nemusíte každý rok dávat nesplnitelná předsevzetí, ale že se stačí zaměřit na to, co jste už dokázali.

6.12. 2023

Výroční (backstage) rozhovor s Karin Martinkovou

K příležitosti výročí jsme Karin vyzpovídaly o tom, kudy vedla její cesta a jak se jí za tento rok spolupracuje s týmem MG COACHING® a se samotnou Markétou Gajdošovou. 

22.11. 2023

Nutriční spolupráce s Karin Martinkovou očima klientky

Individuální spolupráce patří k základům MG COACHING®. Zakládáme si totiž na individuálním přístupu ke každému jednomu klientovi. Každý výživový specialista našeho týmu do nich mimo své odbornosti vkládá i kousek sebe. Dnes jsme předaly slovo Natali Topolské, klientce naší Karin, aby nám prozradila, co jí vedlo k rozhodnutí pro změnu a jak vypadala spolupráce právě s Karin.

8.11. 2023

Ztráta menstruace: Proč to není ok a je potřeba to řešit?

Ztrátu menstruace mnohé ženy vnímají pozitivně. Mají přece „o problém méně“, který nemusí řešit, anebo to pro ně dokonce znamená nevyřčený symbol "dostatečné štíhlosti". Bohužel, je však toto téma opředené mnoha mýty. Ztráta menstruace opravdu NENÍ normální a je potřebné ji co nejdříve a se zásadní důležitostí řešit.

25.10. 2023

Největší světová konference výživy v Denveru pohledem Markét

Markéta se 7.-10.10. opět jako jediná zástupkyně české (a slovenské) výživářské scény účastnila největší konference výživy a dietetiky FNCE®, která se tentokrát konala v Denveru, Colorado. Jaké poznatky si přivezla a co nového tak můžete čekat nejen u Markét, ale i v MG COACHING®? A čím ji chytnul za srdce samotný Denver?

4.10. 2023

Detox (nejen) po létě: Nutnost nebo zdravotní riziko?

Určitě jste už někdy zaznamenali, nebo dokonce zkusili, nejrůznější detoxy, které slibují, že tělo zbaví veškerých toxinů. Jako časté plus slibují také to, že díky nim ještě i zhubneš. Opravdu je ale „očista těla“ tak skvělá a funguje, anebo je to jen marketingový trik?

27.9. 2023

3 nejčastější mýty ve výživě: Jak to s nimi skutečně je?

Určitě jste taky četli nebo slyšeli nejrůznější „rady“ ohledně stravování. Co třeba, že po 17. hodině už byste neměli nic jíst, nebo že tuky jsou zlo a z jídelníčku byste je měli nejlépe vymazat? A kdo z nás se alespoň jednou neztratil v kalorických tabulkách nebo počítání svého BMI...

17.9. 2023

Backstage spolupráce s Markétou Gajdošovou očima klientky

Předaly jsme slovo Báře Grusové, která spadá mezi spokojené klientky osobních spoluprací Markéty Gajdošové. Bára s námi prostřednictvím rozhovoru nasdílela, proč si vybrala zrovna Markétu, jak probíhal výživový mentoring, a především svůj progres, kterého během své cesty dosáhla. A jedno můžeme prozradit už nyní – ani zdaleka to nebylo „je“ o vyřešeném jídle.